skip to Main Content
Menu
Supply Chain Management Module 1

Supply Chain Management module 1

Samen met onze partners hebben wij begin juli de training van Supply Chain module 1 gevolgd.

Teambuilding
Als je met 9 verschillende bedrijven en 22 personen aan de slag wilt moet je elkaar eerst goed leren kennen. Daarom stond tijdens de eerste module teambuilding centraal. Door middel van leuke activiteiten hebben wij de bedrijven en elkaar persoonlijk beter leren kennen.

Leerambities
Tijdens het voortraject is er voor iedere partij een +/∆ lijst opgesteld met sterke punten en verbeterpunten. Aan de hand hiervan zijn leerambities opgesteld voor het komende traject. Deze ambities hebben wij in de eerste module gedeeld met alle partners.

Waardestroom
In het voortraject hebben wij met ons team een keuze gemaakt voor de waardestroom: het energetisch verbeteren van woningen.

Dag 1
Tijdens de eerste dag van de module hebben wij de gekozen waardestroom toegelicht en de ambitie/visie van Hemink t.a.v. dit Supply Chain Traject gedeeld. Tijdens het Supply Chain Traject gaan wij ketenbreed, dus met alle partners, deze waardestroom verbeteren. Het uitgangspunt hierbij is de klant, deze staat aan het einde van de waardestroom. Als je door de “leanbril” kijkt is dit de bewoner.

Nadat de basisprincipes van Supply Chain Management en het “waarom” van samenwerking zijn verduidelijkt hebben wij door middel van een LEGO-game het bouwproces nagebootst. Met deze game hebben wij gezien welke verbeterpotentie in de keten aanwezig is.

We hebben de dag afgesloten met een kookworkshop. Als je samen verantwoordelijk bent voor het meergangen diner dan merk je hoe afhankelijk je bent van het feit dat ieder ingredient of “halfproduct” just in time aanwezig is, maar ook dat iedereen het recept volgt.

Dag 2
Als je wilt leren en verbeteren moet je regelmatig buiten je comfortzone stappen. Dit hebben wij de tweede dag gedaan onder begeleiding van de trainers van flatland / jongens van de tekeningen. Wij maken met lean het proces zo “slank” mogelijk, door de verspillingen te elimineren. De jongens van de tekenignen hebben ons geleerd om met een tekening iets duidelijk te maken met zo min mogelijk “lijnen”/details. Wij hebben deze techniek toegepast om per organisatie te tekenen wat vertaan wordt onder de ambitie/visie van Supply Chain en wat dit voor hun bedrijf betekend. Dit is de eerste stap naar het ontwikkelen van een gezamenlijke ambitie /visie verderop in het traject.

Afsluiting – Japanse traditie
Volgens de Japanse traditie wordt aan het begin van een traject het oog van de Daruma pop ingetekend. Aan de achterzijde van de Daruma pop is een samenvatting van onze tekeningen met daarop de visie per bedrijf weergegeven.

Praktijkopdracht
In oktober gaan wij aan de slag met de praktijkopdracht die onderdeel is van module 1. Dit doen wij met ons project “Verduurzaming 24 woningen te Ermelo”. Bij dit project worden 8 woningen NOM gemaakt en 16 woningen naar label A gerenoveerd. Aan de hand van doorlooptijdmetingen wordt de nulsituatie gemeten. Deze informatie gebruiken wij tijdens module 2. In deze module gaan wij experimenteren naar het bouwen van één piece in flow: woning voor woning in een constante stroom.

Wij kijken met alle partners terug op een energieke, leerzame training. Waarbij wij de basis hebben gezet voor een nòg mooiere samenwerking!! Met elkaar zijn wij klaar om de leermomenten van de training toe te passen in de praktijk.

Back To Top