Historie

Anno 1958

Het begon voor Hemink allemaal in 1958 met de eenmanszaak van Henny Hemink, die later uitgroeide tot Schildersbedrijf HJF Hemink BV. Anno nu werken er zo’n 250 medewerkers bij het bedrijf, inclusief kantoorpersoneel.

Dat het schildersbedrijfje vanaf 1958 alleen nog maar groeide kwam niet alleen omdat Henny Hemink een goede schilder en zakenman was, maar vooral omdat hij ontzettend goed met mensen om kon gaan. Dat heeft hij in de loop der jaren ook aan zijn opvolgers geleerd en tegenwoordig is Hemink er trots op om een groot, maar sociaal bedrijf te zijn met minimaal personeelsverloop en met klantrelaties die vaak al tientallen jaren duren.

Een mooie anekdote uit de beginperiode van het bedrijf gaat over de eerste bedrijfswagen. In die jaren was het gebruikelijk dat een schilder zich met een bakfiets vol materiaal naar zijn klus begaf. Henny Hemink zag echter meer heil in een auto. Zijn collega’s verklaarden hem voor gek, want zijn klanten zouden niet willen betalen als ze zagen dat hij van hun geld een auto had gekocht.

Toch bleek Henny Hemink een vooruitziende blik te hebben, want doordat hij sneller op de plaats van bestemming was, kon hij eerder aan het werk en dus meer schilderen op een dag dan zijn collega’s. Toen bleek al dat investeren in betere oplossingen loont. Inmiddels is het bedrijf van Schildersbedrijf HJF Hemink BV overgegaan in Hemink Meesterschilders en bij het 50-jarig bestaan werd de naam Hemink Groep aangenomen. Vooruitdenken is nog steeds het motto.

Henny Hemink overleed op 9 juli 2006, maar tot aan zijn sterfbed bleef hij actief betrokken bij het werk. De Hemink-denkwijze leeft nog steeds binnen het bedrijf.

PROJECTEN
WAAR WE
TROTS OP ZIJN