skip to Main Content
Menu
Akzo Nobel hoofdkantoor

In opdracht van Dura Vermeer Bouw hebben wij de afbouw van het nieuwe kantoorpand van Akzo Nobel gerealiseerd.

Over het vastgoed

Dit mooie en moderne kantoorpand staat aan de ring A10 in Amsterdam. Het kantoorpand telt 10 verdiepingen met onder het maaiveld een parkeergarage. De totale oppervlakte aan kantoren bedraag 16.500 m2 en er zijn in totaal 550 werkplekken. De uiteindelijke gebruiker is Akzo Nobel, beter bekend als Sikkens, de producent en leverancier van verf en aanverwante verf producten.

Werkzaamheden die door Hemink zijn uitgevoerd:

  • Het sausen van betonkolommen, trappen en wanden
  • Het sausklaar stukadoren van wanden met verzonken plint
  • Het schilderen van binnen kozijnen en deuren
  • Het aanbrengen van spiegels in de toiletruimten

Een mooi detail is dat de binnendeuren afgelakt worden in hoogglans waarop later een matte baan aangebracht moet worden. Het zal niemand verbazen dat de schilderwerkzaamheden uitgevoerd worden met producten van Sikkens.

Het project is uitgevoerd onder het LEAN en BREEAM principe. 

LEAN: bij de start zijn alle uit te voeren werkzaamheden en disciplines nauwkeurig in kaart gebracht. Op deze manier wordt een strakke en realistische planning gerealiseerd. Vooraf zijn de werkzaamheden met de schilders beoordeeld en besproken. Vanaf de eerste start- en PEP bespreking zijn zij betrokken bij het project.

BREEAM: producten en materialen dienen te voldoen aan een milieukeurmerk in verschillende gradaties. Hiervoor worden de benodigde certificaten afgegeven.

Voorbereiding

Voor aanvang  van de werkzaamheden is een mock-up ruimte (proefkamer) gemaakt ter beoordeling en goedkeuring van de bouwdirectie. Het voordeel hiervan is dat onduidelijkheden en onvolkomenheden naar voren komen en verbeteringen direct worden doorgevoerd. Tevens kan op deze manier in detail de volgorde van de uit te voeren werkzaamheden besproken worden. Bijvoorbeeld: eerst worden de kozijnen gefreesd, vervolgens worden de kozijnen geschilderd. Later worden de deuren afgehangen, geschilderd en afgemonteerd. Voor alle verdiepingen worden deze handelingen tijdens de afbouw op een vaste dag uitgevoerd. Een goed voorbeeld van een traject dat volgens planning is opgeleverd door middel van de uitstekende samenwerking. Wij bedanken Dura Vermeer en Akzo Nobel voor het vertrouwen om een onderdeel te mogen zijn van dit team.

Deel dit

Terug naar projecten
MEER WETEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Back To Top